Lessen

Kinderyoga 2 t/m 10 jaar

Kinderyoga is voor kinderen van ongeveer 2 t/m 10 jaar. Deze worden meestal verdeeld over verschillende leeftijdsgroepen, zodat de lessen kunnen worden aangepast aan de belevingswereld van de kinderen.

Bij kinderyoga gaat het om meer dan alleen de yogahoudingen. Het gaat om plezier hebben en vertrouwen krijgen in jezelf en in je lijf. Tijdens de lessen houden we kringgesprekken, doen we concentratieoefeningen en visualisaties. We gaan op yoga avontuur, doen verschillende spelletjes, werken samen en masseren elkaar. Aan het eind van de les nemen we de tijd en de rust om in stilte een tekening te maken of een mandala te kleuren.

Bij de ouder- en kindyoga staat het samen beoefenen van yoga centraal. Bij de lessen voor ouder en kind staat elke keer een prentenboek centraal.  Aan de hand van het verhaal gaan we op yoga avontuur. Ouders ondersteunen hun kind bij bepaalde oefeningen en maken contact door veel partnerhoudingen te doen en elkaar lekker te masseren. Quality-time met je kind!

Liever niet in een groep yoga doen? Ook is het  mogelijk voor kinderen om een privé les te volgen. We werken dan in alle rust 40 minuten een op een met elkaar. Wellicht past dit beter bij het kind of is er een specifieke wens om iets te leren. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Praktische tips:

– Graag minimaal vijf minuten voor aanvang van de les aanwezig zijn. We kunnen dan op tijd starten met de les.

– Kom bij voorkeur niet met een volle maag naar de yoga.

– Blessures, maar ook allergieën (vanwege ruik- en proefoefeningen) graag melden bij de start van de yogalessen.

– Trek iets aan waar je makkelijk in kunt bewegen.

– Neem iets warms mee voor de eindontspanning, dekentjes zijn aanwezig.

– Matjes zijn aanwezig.

%d bloggers liken dit: